Contactgegevens
Dorsvloerweg 371 H, 2661 MN Bergschenhoek,
info@toegankelijkecontent.nl
Tel: 085 273 17 50
Back

Bestaand documenten toegankelijk maken

Wij zijn specialist
in het toegankelijk maken van
documenten.

Heeft u bestaande PDF, Word of Indesign documenten die niet toegankelijk zijn? Wij maken al uw bestanden toegankelijk zodat deze voldoen aan de WCAG2-norm voor toegankelijkheid. U ontvangt zowel een toegankelijk PDF-bestand als een aangepaste bronbestand.

De voordelen van ToegankelijkeContent.nl

Wat betekent dit voor u en uw organisatie.

1

Uw documenten zijn niet toegankelijk

U heeft documenten op uw website die niet toegankelijk zijn. Denk hierbij aan PDF-bestanden gemaakt vanuit Word en/of Indesign.

2

U werkt met ToegankelijkeContent.nl

U stuurt uw bestanden naar ToegankelijkeContent.nl. Wij zorgen ervoor dat al uw bestanden aan de toegankelijkheidseisen voldoen.

3

U ontvangt uw documenten retour

De opgeleverde documenten zijn 100% toegankelijk conform de wettelijke eisen en uw open documenten zijn aangepast voor hergebruik.

Testimonials

Wat klanten
over ons zeggen.

Wij waren als de gemeente Den Haag, op zoek naar een bureau die ons in korte tijd kon helpen de vele PDF’s die op www.denhaag.nl staan toegankelijk te maken. Via een zoektocht op het internet kwamen wij uit bij ToegankelijkeContent.nl.

In onze gesprekken kwamen we er al snel achter dat we te maken hadden met een partij die veel verstand van zaken heeft op het gebied van de toegankelijkheidsrichtlijnen en vormgeving, waardoor zij de problemen bij de bron konden aanpakken.

De samenwerking met ToegankelijkeContent was zeer prettig. De service snel en kundig. Het persoonlijk contact was prima. Kees is prettig in de omgang en levert zeer snel goed werk af. Ook zegt hij duidelijk waar het op staat en geeft altijd advies dat goed is voor de klant.

ToegankelijkeContent beloofde dat zij de PDF documenten die wij hen opstuurden, in de afgesproken tijd konden controleren op toegankelijkheidsproblemen en in verbeterde versie retour konden doen – ze hebben woord gehouden.

Fernand van Olphen
Gemeente Den Haag

Omdat we veel voor de overheid werken, moeten de pdf’s die we maken toegankelijk zijn voor een zo breed mogelijk publiek. Omdat het niet altijd duidelijk is wat de toegankelijkheidseisen zijn en hoe je daaraan kunt voldoen, volgden we een training bij Toegankelijke Content. Na twee complete sessies online, een handig naslagwerk en werken aan de hand van onze eigen pdf’s hebben we nu goed grip op toegankelijkheid. De duidelijke uitleg, kennis van het onderwerp en vakkundigheid hebben ons precies geleerd wat we wilden en enthousiast gemaakt over het onderwerp.

Bas Brinkman
Idee aan Zee

ToegankelijkeContent heeft mij doeltreffend geholpen met alles wat ik wilde weten als vormgever van infographics op het gebied van het toegankelijk aanbieden van een PDF aan opdrachtgevers. Omdat een infographic wezenlijk anders is dan een rapport of brochure had ik nogal wat vragen over de werkwijze hiervoor. ToegankelijkeContent heeft mij eerst de algemene toegankelijkheidsstappen uitgelegd en daarna hebben we gekeken naar mijn werk en hoe ik deze stappen kan vertalen naar het toegankelijk aanbieden hiervan. Ik weet nu precies wat ik moet doen en waar ik op moet letten.

Het is prettig te weten dat je – ook nadat je de training gedaan hebt – nog iemand hebt op wie je eventueel kan terugvallen als je ergens niet uitkomt.

Kees van ToegankelijkeContent legt dingen geduldig en helder uit en luistert goed naar jouw probleem/vraag. Ik zou hem zeker aanbevelen bij andere vormgevers die met deze zelfde vraag zitten!

Imre van Buuren
Buro Marmelade

We zochten een bureau die voor ons een mooi vormgegeven interactieve pdf kon maken, die ook zou voldoen aan digitale toegankelijkheidseisen. Bij ToegankelijkeContent leken die twee aspecten goed samen te komen. Er werd helder gecommuniceerd over de mogelijkheden en onmogelijkheden en bij elke wijziging werd er geverifieerd of dit goed door ons begrepen was.
Dat was fijn samenwerken. Het eindresultaat is een mooi vormgegeven en duidelijke interactieve PDF, waarin twee functies die eerst gescheiden waren nu in één document zijn samengevoegd.

Rosanne Bobeldijk adviseur Toezicht Sociaal Domein

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

Als grafische afdeling van de gemeente hebben wij de opdracht documenten die online gezet worden, toegankelijk te maken. Ondanks eerder gevolgde trainingen over het maken van toegankelijke documenten liepen wij bij deze complexe materie tegen een aantal lastige vragen op. In ons geval gaat dit voornamelijk om grafisch vormgegeven documenten met daarin afbeeldingen, illustraties, tabellen en grafieken.
Dankzij de jaren ervaring en het zelf dagelijks toepassen in de praktijk kon de trainer ons praktische oplossingen aanbieden op deze vragen. Het heeft ons ook geleerd anders naar een document te kijken. En zo weer een aantal onmogelijkheden, mogelijk gemaakt.
De pragmatische insteek en het enthousiasme van de trainer maakt hem een prettige sparringpartner voor de vragen waar wij tegen aan lopen bij het maken van een toegankelijk document.
Ik zou ToegankelijkeContent daardoor zeker aanbevelen als je op zoek bent naar een heldere en duidelijke uitleg over toegankelijkheid.

Monique Heemskerk Coördinator Vormgeving bij Multimedia

Gemeente Den Haag

De cursus verzorgd door Kees Gouwenleeuw van Toegangelijkecontent.nl is écht een aanrader.

De cursus: ‘Hoe maak ik digitaal toegankelijke InDesign bestanden en hoe exporteer en bewerk ik deze in Acrobat’? heb ik twee dagen, online, gevolgd.

Niet te langzaam, maar duidelijk en efficiënt. Ideaal om 1-op-1 te leren.
Omdat ‘wij DTP’ers’ vaak al jarenlange ervaring hebben is het fijn als je er vlot doorheen kan en lekker veel leert.
De tweede dag is bewust een weekje later, zodat je tijd hebt om te oefenen en vragen te verzamelen.
Later had ik nog wat gerichte vragen en ook dat was geen probleem om beantwoord te krijgen.

Annelies Vink Grafisch vormgever

Vink Grafische Vormgeving

Test ons

Laat uw
document testen.

Wij testen uw document en u ontvangt van ons een rapport met aanbevelingen.

Test Toegankelijke Content

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren. Privacybeleid


  AanhefDhr.Mevr.

  Voorkeur afspraaktelefoone-mail


  U wilt graag meer weten over hoe wij u kunnen adviseren
  Advies ToegankelijkeContent.nl

   U wilt graag ToegankelijkeContent.nl testen?
   Test ToegankelijkeContent.nl
   Upload uw bestand bij voorkeur een pdf-bestand (maximaal 24 pagina's). Wij zullen uw bestand controleren aan de hand van de WCAG richtlijnen. U ontvangt van ons een rapport met bevindingen en verbeteringen.


    AanhefDhr.Mevr.

    Voorkeur afspraaktelefoone-mail


    U wilt graag meer weten over het toegankelijk maken van bestaande documenten.
    Bestaande documenten ToegankelijkeContent.nl
    Vul het onderstaande formulier in en wij reageren binnen 24 uur op uw bericht.


     AanhefDhr.Mevr.

     Voorkeur afspraaktelefoone-mail


     U wilt graag meer weten wat ToegankelijkeContent.nl voor u kan betekenen.
     Afspraak maken met ToegankelijkeContent.nl
     Vul het onderstaande formulier in en wij reageren binnen 24 uur op uw bericht.


      AanhefDhr.Mevr.

      Voorkeur afspraaktelefoone-mail


      U wilt graag meer weten over het toegankelijk vormgeven van publicaties.
      Toegankelijk vormgeven ToegankelijkeContent.nl
      Vul het onderstaande formulier in en wij reageren binnen 24 uur op uw bericht.


       AanhefDhr.Mevr.

       Voorkeur afspraaktelefoone-mail


       U wilt graag meer weten over onze trainingen toegankelijk vormgeven.
       Training toegankelijk vormgeven ToegankelijkeContent.nl
       Vul het onderstaande formulier in en wij reageren binnen 24 uur op uw bericht.