Contactgegevens
Weg en Bos 80 D, 2661 GZ Bergschenhoek,
info@toegankelijkecontent.nl
Tel: 085 273 17 50
Lelystad
IJsselmeerdijk 2, 8221 RC Lelystad
Tel: 085 273 17 50
Back

Case: gemeente Den Haag

Van de gemeente Den Haag kregen wij de vraag of wij hun konden helpen met het toegankelijk maken van de vele PDF documenten op de website www.denhaag.nl. Ondanks dat de gemeente Den Haag het uitgangspunt geen PDF documenten meer op de website tenzij… hanteerde, bleek in de praktijk dat nog veel PDF documenten op de website beschikbaar moesten blijven.

Na een aantal gesprekken tussen de gemeente Den Haag en ToegankelijkeContent is er een projectteam opgestart, die in eerste instantie een selectie ging maken van de online PDF documenten die beslist online beschikbaar moesten blijven. Met de verschillende stakeholders binnen de gemeente Den Haag werd er gekeken of de originele Word of Indesign bestanden nog aanwezig waren, zodat wij konden kijken hoe de verschillende problemen in de bestanden konden worden opgelost.

Wij hebben de documenten aangepast, verbeterd en digitaal toegankelijk opgeleverd aan de gemeente Den Haag. Daarnaast fungeerde ToegankelijkeContent als vraagbaak voor alle vragen m.b.t. toegankelijke documenten en formulieren.

Het totale project van bijna 10000 pagina’s, verdeeld over meer dan 100 documenten was voor ons een flinke klus, maar door de goede en prettige samenwerking met de mensen van de gemeente Den Haag is het ons gelukt om ruim voor de wettelijke verplichte datum van 23 september 2020 alle toegankelijke PDF documenten op te leveren.

Wij waren als de gemeente Den Haag, op zoek naar een bureau die ons in korte tijd kon helpen de vele PDF’s die op www.denhaag.nl staan toegankelijk te maken. Via een zoektocht op het internet kwamen wij uit bij ToegankelijkeContent. In onze gesprekken kwamen we er al snel achter dat we te maken hadden met een partij die veel verstand van zaken heeft op het gebied van de toegankelijkheidsrichtlijnen en vormgeving, waardoor zij de problemen bij de bron konden aanpakken.
ToegankelijkeContent beloofde dat zij de PDF documenten die wij hen opstuurden, in de afgesproken tijd konden controleren op toegankelijkheidsproblemen en in verbeterde versie retour konden doen – ze hebben woord gehouden.

Gemeente Den Haag

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren. Privacybeleid


  AanhefDhr.Mevr.

  Voorkeur afspraaktelefoone-mail

  U wilt graag meer weten over hoe wij u kunnen adviseren
  Advies ToegankelijkeContent.nl

   U wilt graag ToegankelijkeContent.nl testen?
   Test ToegankelijkeContent.nl
   Upload uw bestand bij voorkeur een pdf-bestand (maximaal 24 pagina's). Wij zullen uw bestand controleren aan de hand van de WCAG richtlijnen. U ontvangt van ons een rapport met bevindingen en verbeteringen.


    AanhefDhr.Mevr.

    Voorkeur afspraaktelefoone-mail

    U wilt graag meer weten over het toegankelijk maken van bestaande documenten.
    Bestaande documenten ToegankelijkeContent.nl
    Vul het onderstaande formulier in en wij reageren binnen 24 uur op uw bericht.


     AanhefDhr.Mevr.

     Voorkeur afspraaktelefoone-mail

     U wilt graag meer weten wat ToegankelijkeContent.nl voor u kan betekenen.
     Afspraak maken met ToegankelijkeContent.nl
     Vul het onderstaande formulier in en wij reageren binnen 24 uur op uw bericht.


      AanhefDhr.Mevr.

      Voorkeur afspraaktelefoone-mail

      U wilt graag meer weten over het toegankelijk vormgeven van publicaties.
      Toegankelijk vormgeven ToegankelijkeContent.nl
      Vul het onderstaande formulier in en wij reageren binnen 24 uur op uw bericht.


       AanhefDhr.Mevr.

       Voorkeur afspraaktelefoone-mail

       U wilt graag meer weten over onze trainingen toegankelijk vormgeven.
       Training toegankelijk vormgeven ToegankelijkeContent.nl
       Vul het onderstaande formulier in en wij reageren binnen 24 uur op uw bericht.